Cum functioneaza asigurarea GAP?

GAP acopera diferenta dintre pretul de achizitie si valoarea de pe piata a vehiculului in caz de pierdere totala sau furt. Asigurarea garanteaza recuperarea de pana la 100% a pretului de achizitie al autovehiculului pe o perioada de pana la 5 ani.

Stiati ca in caz de dauna totala, asigurarea Casco nu se bazeaza pe pretul de achizitie, ci pe valoarea curenta a masinii? Odata cu achizitionarea Asigurarii GAP, noi va vom plati diferenta dintre pretul de pe factura si despagubirea in urma asigurarii CASCO.

Ce este asigurarea GAP?

GAP (asigurarea de pierderi financiare) este o asigurare pe care o puteti contracta in plus fata de asigurarea Casco pentru masina dumneavoastra. Scopul Asigurarii GAP este de a proteja investitia pe care o faceti la achizitionarea autovehiculului. Acoperim pierderile financiare cauzate de daunele totale ale autovehiculului dvs., inclusiv furtul, incendiul si calamitatile naturale. Asigurarea GAP acopera diferenta dintre beneficiile pe care le veti primi in cadrul asigurarii Casco pentru daune totale ale autovehiculului (valoarea autovehiculului la momentul dinaintea evenimentului asigurat) si valoarea autovehiculului indicata pe factura la momentul achizitiei (care este suma de asigurare convenita in asigurarea GAP). Asigurarea GAP este disponibila pentru masinile noi.

Cumpără


Riscuri acoperite de asigurarea GAP:

Asigurarea acopera dauna totala urmare a unui:

 • Furt
 • Accident de masina
 • Incendiu
 • Dezastru natural

Avantajele Asigurarii GAP (Guaranteed Asset Protection)

 • Limita maxima a acoperirii este 196.000 RON
 • Garantie de pana la 5 ani pentru a obtine resursele necesare achizitionarii unui autovehicul nou.
 • Dumneavostra alegeti durata politei (2-5 ani)

Intrebari frecvente


Extinde toate

Ce este asigurarea GAP?

GAP (asigurarea de pierderi financiare) este o asigurare pe care o poți contracta în plus față de asigurarea Casco pentru mașina ta. Scopul GAP este de a proteja investiția pe care o faceți la achiziționarea autovehiculului. Acoperim pierderile financiare cauzate de daunele totale ale autovehiculului dvs., inclusiv furtul, incendiul și calamitățile naturale. Asigurarea GAP acoperă diferența dintre beneficiile pe care le veți primi în cadrul asigurării Casco pentru daune totale ale autovehiculului (valoarea autovehiculului la momentul dinaintea evenimentului asigurat) și valoarea autovehiculului indicată pe factură la momentul achiziției (care este suma de asigurare convenită în asigurarea GAP). Asigurarea GAP este disponibilă pentru mașinile noi și pentru vehiculele vechi de până la 6 ani de la data primei înregistrări.
Pentru a face cunoștință cu acoperirea completă a acoperirii asigurarii GAP, vă rugăm să citiți cu atenție TERMENII SI CONDITIILE GENERALE și CONDITIILE SPECIALE DE ASIGURARE.

Cum funcționează asigurarea GAP?

Valoarea de piață a unui autovehicul nou începe să scadă imediat ce este achiziționat. Cea mai mare scădere a valorii de piață este observată în primii ani, când scăderea poate fi de până la 50% din valoarea facturii.

Asigurarea GAP vă oferă posibilitatea de a vă proteja împotriva acestei reduceri a valorii vehiculului dvs. în caz de deteriorare totală. Puteți încheia o asigurare în cel mult 6 luni de la data achiziționării vehiculului dvs.

Cine este eligibil pentru asigurarea GAP?

Asigurarea GAP este potrivită pentru orice proprietar de autovehicul care, în urma unei „daune totale”, ar dori să achiziționeze un vehicul nou. Proprietarul autovehiculului cu asigurare GAP va avea posibilitatea de a cumpăra o mașină cu aceeași valoare ca și cum a investit în achiziționarea autoturismului cu daune totale. Pentru ca asigurarea GAP să poata fi contractata, nu trebuie să treacă mai mult de 6 ani de la data primei înregistrări a vehiculului. Asigurarea GAP poate fi încheiată în termen de 6 luni de la emiterea facturii sau a contractului de vânzare a mașinii.

Care sunt riscurile acoperite de asigurarea GAP?

Asigurarea GAP urmărește acoperirea autovehiculului conform Asigurarii Casco pentru daune totale ale autovehiculelor. Cazurile de daune totale ale autovehiculului ca urmare a unui accident de mașină, furt, incendiu și dezastre naturale sunt acoperite, care ar trebui să fie acoperite și de asigurarea Casco pentru autovehicule.

După ce asigurătorul Casco v-a plătit o despăgubire pentru prejudiciul total, asigurătorul GAP examinează cazul și stabilește despăgubirea acestuia. Vă recomandăm să alegeți o asigurare Casco care acoperă o gamă mai largă de riscuri.

Pentru a face cunoștință cu acoperirea completă a acoperirii de asigurare, vă rugăm să citiți cu atenție TTERMENII SI CONDITIILE GENERALE și CONDITIILE SPECIALE DE ASIGURARE.

Când nu plătim despagubirea GAP?

Pentru a vă familiariza cu sfera completă a excepțiilor de la asigurare, consultați cu atenție TERMENII SI CONDITIILE GENERALE și CONDITIILE SPECIALE DE ASIGURARE.

Unele dintre excepțiile de la asigurare sunt: modificarea kilometrajului vehiculului; consumul de alcool de către asigurat; utilizarea vehiculului în alte scopuri decât cele specificate în contract.

Când expiră asigurarea GAP?

Asigurarea GAP va fi încheiată la expirarea termenului specificat în poliță. Cu toate acestea, se poate încheia mai devreme în cazul unui eveniment de asigurare - dauna totala; la momentul schimbării dreptului de proprietate al vehiculului sau al altei rezilieri a contractului în conformitate cu legea aplicabilă.

Ce se întâmplă dacă vând autovehiculul?

La transferul dreptului de proprietate asupra autovehiculului, așa-numitul proprietar „vechi” apare în polița de asigurare ca vechi proprietar. În acest caz, proprietarul inițial (persoana asigurată) poate recupera o parte proporțională a primelor plătite din momentul transferului (în conformitate cu datele înscrise în talonul auto) prin depunerea unei cereri de reziliere a poliței la GAP și parțial returnarea primei plătite. De asemenea, este posibil să transferați asigurarea către noul proprietar al vehiculului.

Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de reziliere anticipată a asigurării GAP, vă rugăm să contactați Asigurătorul la tel: +4021 300 96 21 sau la adresa de e-mail : office@colonnade.ro.

Ce se întâmplă cu primele rămase neplătite în cazul unui eveniment acoperit de asigurare?

În cazul unui eveniment asigurat (adică daune totale ale mașinii), ar trebui să plătiți întreaga primă rămasă datorată (până la sfârșitul perioadei de asigurare) în cadrul asigurării GAP a Asiguratorului.

Ce se întâmplă dacă îmi schimb asigurătorul Casco?

Avantajul produsului nostru este că nu va leagă de o companie de asigurare specifică pentru asigurarea Casco. În timpul asigurării GAP, puteți schimba asigurătorul Casco pentru vehiculul dvs., la discreția dvs.

Care este valoarea maximă de participare a asigurarii GAP?

Suma maxima de despagubire este de 196.000 RON.

Care este valoarea maximă de acoperire a fransizei?

Suma maxima de acoperire a fransizei este de 19.600 RON.

Ce este considerat un autovehicul nou?

Un autovehicul cu motor nou în cadrul asigurării GAP este considerat a fi un autovehicul pentru care NU au trecut mai mult 6 luni de la data primei înmatriculări.

Asigurarea GAP poate acoperi vehicule noi din categoria M1 (pentru persoane) sau din categoria N1 (pentru transportul mărfurilor) cu un certificat de înregistrare a vehiculului valabil. Autovehiculul cu cea mai mare masă permisă din punct de vedere tehnic / admisibilă (totală) NU depășește 3.500 kg sau prețul de achiziție NU depășește suma de 490.000 RON (TVA inclus) in cazul persoanelor fizice sau 490.000 RON (+ TVA) in cazul persoanelor juridice.

Ce este considerat un autovehicul uzat?

Când au trecut mai mult de 6 luni (181 zile) de la data primei înmatriculări a vehiculului, acesta nu mai este considerat nou în cadrul asigurărilor GAP.

Cum se determină o evaluare a automobilului folosit?

La încheierea asigurării și în cazul unui eveniment de asigurare, determinăm prețul vehiculului conform metodologiei EUROTAX

Ce documente sunt necesare pentru a obține un contract de asigurare?

 • Factură sau contract de vânzare (copie)
 • Certificat de înregistrare, talon (copie)
 • Kilometraj real la data evaluării vehiculului folosit
 • O listă detaliată (caietul de sarcini) al accesoriilor vehiculului
 • Evaluarea vehiculelor de catre Colonnade folosind metodologia EUROTAX

Ce vehicule nu pot fi asigurate?

 • Autovehicule utilizate pentru transportul contractual de persoane contra cost (taxe, închirieri auto, servicii hoteliere și similare etc.)
 • Autovehicule speciale (ambulanțe, pompieri, poliție etc.)
 • Autovehiculele utilizate pentru închirierea contractuală sau de altă natură a terților, cu excepția cazurilor în care sunt asigurate de utilizatorul autovehiculului și înregistrat ca proprietar al talonului
 • Autovehicule la care a fost modificat sau îndepărtat fiecare identificator (cadru etc.) sau pe care a fost modificat kilometrajul vehiculului sau data primei intrări în serviciu a autovehiculului.
 • vehicule ne omologate pentru exploatarea rutieră în Romania
 • vehicule care au fost importate individual în Romania (cu excepția cazului în care li s-a acordat o excepție de la acordarea unei asigurări de catre Colonnade)