Intrebari frecvente


Asigurarea EuroGAP urmareste acoperirea din asigurarea Casco pentru autovehicule pentru daune totale aduse masinii. Odata ce asiguratorul Casco a platit despagubiri pentru daunele totale, asiguratorul GAP examineaza cazul si stabileste despagubirea acestuia. Va recomandam sa alegeti asigurarea Casco, care acopera o gama mai larga de riscuri. Asigurarea Casco trebuie incheiata la valoarea reala a masinii si nu la o anumita limita. Nu ar trebui sa existe nicio intrerupere a acoperirii Casco in perioada de acoperire a asigurarii GAP.

Exemple de excluderi: ​​manipularea kilometrajului masinii; consumul de alcool de catre persoana asigurata; utilizarea vehiculului in alt scop decat cel specificat in contract.

Asigurarea GAP este reziliata la expirarea termenului specificat in polita. Cu toate acestea, el poate fi reziliat mai devreme in cazul unui eveniment asigurat - daune totale; in momentul schimbarii dreptului de proprietate asupra vehiculului sau a unei alte rezilieri a contractului in conformitate cu legislatia aplicabila.

Asigurarea EuroGAP poate acoperi un autovehicul nou sau uzat din categoria M (autovehicule concepute si construite in principal pentru transportul persoanelor si al bagajelor acestora) sau din categoria N (autovehicule concepute si construite in principal pentru transportul marfurilor), asa cum sunt acestea definite in Directiva 2007/46/CE avand un Certificat de Inmatriculare valabil, ale carui detalii sunt specificate in Polita de Asigurare. Un autovehicul a carui greutate maxima tehnic admisibila/autorizata (totala) depaseste 3.500 kg sau al carui Pret de Achizitie depaseste suma de 490.000 RON cu TVA inclus pentru un Asigurat persoana fizica si 490.000 RON fara TVA pentru un Asigurat persoana juridica nu este considerat un Vehicul.

Factura sau contract de vanzare; certificat de inregistrare, cupon; lista detaliata (specificatii) a echipamentului optional al masinii; Polita Casco valabila incheiata la valoarea reala a masinii; kilometrajul efectiv la data evaluarii vehiculului utilizat.

Masinile vechi de pâna la 6 ani de la data primei inregistrari pot fi incluse in asigurare.

La transferul dreptului de proprietate asupra vehiculului, proprietarul initial (persoana asigurată) poate recupera o parte proportională a primelor plătite din momentul transferului (conform datelor introduse in cuponul auto) prin trimiterea asigurătorului EuroGAP a unei cereri de incetare a politei si de rambursare partială a primei plătite. Există, de asemenea, posibilitatea ca asigurarea să fie transferată noului proprietar al vehiculului.

Vehicule utilizate pentru transportul contractual al persoanelor cu remuneratie (taxe, inchiriere de masini, hoteluri si alte mijloace de transport similare etc.); vehicule cu regim special (ambulante, pompieri, politisti etc.); utilizate pentru angajari contractuale sau ale unor terti, cu exceptia cazului in care este asigurat de locatarul vehiculului si este inscris ca proprietar in cupon, vehicule pe care fiecare identificator (cadru etc.) a fost schimbat sau eliminat sau pe care a schimbat kilometrajul vehiculului sau data primei intrari in functiune a vehiculului, vehicule care nu sunt aprobate pentru functionarea pe drumurile din Bulgaria, vehicule care au fost importate individual in Romania (cu exceptia cazului in care li s-a oferit o exceptie pentru contractarea asigurarii de la Colonnade Insurance SA).