Asigurarea care acopera raspunderea civila profesionala in cazul daunelor ca urmare a savarsirii unui act culpabil in prestarea serviciilor profesionale acoperite

In prestarea serviciilor profesionale pot fi savarsite acte culpabile

Asigurarea de Raspunderea Civila Profesionala acopera raspunderea civila profesionala a asiguratului pentru sumele pe care asiguratul este raspunzator de a le plati cu titlu de daune ca urmare a incalcarii obligatiilor sale in prestarea serviciilor profesionale acoperite.

Acoperirea este extinsa pentru diverse categorii de angajati/subcontractori

Acoperirea este extinsa si pentru orice persoana angajata cu contract de munca pe durata determinata, persoana fizica autorizata, subcontractori de munca, avand contract numai cu, si fiind sub supravegherea si controlul direct al Titularului Politei 

Posibilitatea de a avea o acoperire extinsa

Urmatoarele acoperiri pot fi incluse conform conditiilor agreate in prealabil: filiale noi; compensatie pentru infatisare la proces; perioada de raportare extinsa; documentele ale tertilor pierdute de asigurat.

Profesie, Acte culpabile

Indiferent de cat de mult au grija profesionistii sau de cat de bune sunt sfaturile sau calitatea produsului lor, acestia sunt vulnerabili la opinia tertilor si la judecata subiectiva a muncii lor!

Destinata pentru

 • societati cu capital romanesc sau strain inregistrate in Romania activand in domeniul financiar 

Ce acopera asigurarea noastra

Despre ce tip de asigurare este vorba?

Este o asigurare care acopera raspunderea civila profesionala a asiguratului pentru sumele pe care asiguratul este raspunzator de a le plati cu titlu de daune ca urmare a savarsirii unui act culpabil in prestarea serviciilor profesionale acoperite.

Acoperirile de baza:
 • paguba asiguratului rezultand dintr-o cerere de despagubire inaintata impotriva acestuia in legatura cu o incalcare a obligatiilor sale in prestarea serviciilor profesionale acoperite, 
 • paguba asiguratului rezultand dintr-o cerere de despagubire inaintata impotriva acestuia in legatura cu o calomnie sau defaimare infaptuita fara intentie de catre Asigurat in prestarea serviciilor profesionale acoperite, 
 • paguba asiguratului rezultand dintr-o cerere de despagubire inaintata in legatura cu orice distrugere sau pierdere de documente apartinand clientilor companiei asigurate aflate in custodia asiguratului pentru care asiguratul este raspunzator din punct de vedere legal, 
 • paguba asiguratului rezultand dintr-o cerere de despagubire inaintata impotriva acestuia in legatura cu in legatura cu orice raspundere a companiei asigurate (comitentului) pentru pierderi ca urmare a incalcarii obligatiilor de catre alte persoane (prepusului), 
 • costuri de aparare suportate in cadrul apararii oricarei cereri de despagubire acoperite de contractul de asigurare.
Extensii

De comun acord si sub rezerva platii unei prime de asigurare suplimentare, acoperirea furnizata poate fi extinsa la o gama de clauze cum ar fi: 

 • acoperire pentru subsidiare noi/alte entitati noi/persoane noi asigurate, 
 • acoperirea pentru raspunderea partenerului, 
 • acoperire pentru perioada de raportare extinsa,
Ce nu se asigura?
 • cereri de despagubire anterioare/in desfasurare, cereri de despagubire, fapte si circumstante cunoscute, 
 • daune rezultand din acte intentionate, acte ilegale, 
 • vatamare corporala / paguba materiala, 
 • raspunderea contractuala, 
 • raspunderea creditorului, 
 • poluare, 
 • insolventa, 
 • cereri de despagubire aduse de alt asigurat sau de compania-mama, 
 • daune rezultand din infrastructura, 
 • brevet/secret comercial, confidentialitate, 
 • raspunderea mandatarului, 
 • cereri de despagubire inainte sau in curs de desfasurare pe teritoriul SUA/Canada, 
 • razboi/terorism, 
 • sanctiuni economice.

Cand incepe si cand inceteaza acoperirea? 

Acoperirea incepe la ora 00:00 a zilei mentionate in programul general/actul aditional ca fiind data de incepere si inceteaza la ora 24:00 a zilei de expirare mentionata in programul general/actul aditional.

Cum pot sa reziliez contractul? 

Denuntarea contractului de asigurare se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 (douazeci) de zile calculat de la data primirii notificarii de catre cealalta parte.

Intrebari frecvente

Acoperirea se aplica pentru orice cerere de despagubire inaintata impotriva unui asigurat introdusa conform legislatiei din Romania (cu exceptia cazului in care s-a platit o prima suplimentara pentru extinderea teritoriala a acoperirii).

Este o asigurare care acopera raspunderea civila profesionala a asiguratului pentru sumele pe care asiguratul este raspunzator de a le plati cu titlu de daune ca urmare a savarsirii unui act culpabil in prestarea serviciilor profesionale acoperite.

Prima de asigurare se plateste pentru intreaga perioada de asigurare in avans sau in rate, in functie de cum este stabilit in factura atasata la contractul de asigurare.

Documente importante

Document de informare privind produsul de asigurare

descarca

Produse similare

Raspunderea Cibernetica dedicata oricarei companii care colecteaza, manevreaza sau transmite date

Asigurarea care ofera acoperire complexa a raspunderii civile profesionale

Asigurarea de Raspundere a Administratorilor si Directorilor

Cum puteti obtine o oferta

Contactati-ne la

Contactati-ne la adresa de e-mail office@colonnade.ro si un angajat va lua legatura cu dumneavoasta pentru a contura oferta de asigurare de care aveti nevoie.

Sunati-ne la

Sunati-ne la numarul de telefon 021.300.96.21 pentru a afla mai multe detalii.

Program de lucru:

Luni – Vineri 9.00 – 17.30

Profesie, Acte culpabile

Indiferent de cat de mult au grija profesionistii sau de cat de bune sunt sfaturile sau calitatea produsului lor, acestia sunt vulnerabili la opinia tertilor si la judecata subiectiva a muncii lor!